3 tips voor woningontruimingen zonder stress

3 tips voor woningontruimingen zonder stress

8 July 2022 Off By Havy

Als een dierbare komt te overlijden, moet er plotseling een heleboel worden geregeld. Je wilt dit natuurlijk graag grondig aanpakken, maar tegelijkertijd zit je ook met een heleboel emoties en verdriet. Het is daarom slim om sommige taken, zoals het huis leeghalen na overlijden, uit te besteden aan derde partijen. Zo kun jij meer tijd vrijmaken voor het rouwproces. Naast het inschakelen van woningontruimers, zijn er nog andere dingen die je kunt doen om de stress te verminderen. In dit artikel lees je drie tips voor stressloze woningontruimingen.

Maak voor een woningontruiming een rondje door de woning 

Een huis leeghalen na overlijden is vergelijkbaar met een verhuizing, maar toch zijn er ook een heleboel verschillen. Bij woningontruimingen is het bijvoorbeeld de bedoeling dat je de spullen allemaal weg haalt. Alle spullen die in het huis staan worden naar de kringloop of naar de stort gebracht. Het is daarom heel belangrijk dat jij vooraf nog een rondje door de woning maakt. Staat er nog iets in wat je wilt bewaren? Misschien had de overledene wel een kostbaar schilderij aan de muur hangen, of een mooi erfstuk. Haal deze dierbare spullen op tijd uit de woning, zodat de woningontruimers de rest kunnen meenemen.

Pak zelf alvast dozen in

Soms wil je gewoon even niet denken aan het verdriet, en wil je liever druk bezig zijn. Dan kun je natuurlijk altijd alvast beginnen met inpakken. Kies er bijvoorbeeld voor om de kleine spullen alvast in dozen te pakken, zodat de woningontruimers daar minder tijd aan kwijt zijn. Een huis leeghalen na overlijden is een hoop werk, maar je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te doen. Begin langzaam, en werk gestaag door. Je zult zien dat het huis eerder leeg is dan je denkt.

Regel de financiële zaken

Woningontruimingen zijn meer dan alleen het huis leeghalen na overlijden. Er komen ook financiële zaken bij kijken. De woning is immers gekoppeld aan een heleboel financiële verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan de huur, verzekeringen, elektriciteit en de internetprovider. Deze bedrijven moeten allemaal worden ingelicht én de rekeningen moeten worden stopgezet. Dit kan een heleboel tijd in beslag nemen. Door een professionele woningontruimer in te huren, hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken over de woning zelf. Jij kunt je dus volledig concentreren op het regelen van de financiën. Zo weet je zeker dat alles goed is geregeld, en kun jij je snel weer focussen op het rouwproces.