Een elektrische bakfiets

Een elektrische bakfiets

3 June 2022 Off By Havy

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, maar dat is natuurlijk ook heel logisch, want ze zijn super praktisch. Vooral als je kinderen hebt en niet altijd met de auto wil of kan gaan. We hebben het dan natuurlijk over de elektrische bakfiets. Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij de basisscholen. Veel kinderen worden gehaald en gebracht met een elektrische bakfiets. Deze bakfietsen hebben heel veel voordelen. Om te beginnen is het natuurlijk heel fijn dat je een elektrische ondersteuning hebt, wanneer je dan een zware bakfiets hebt kom je alsnog makkelijk op gang en is het trappen niet zo zwaar. Een ander voordeel is dat je er met gemak meerdere kinderen tegelijk in kan vervoeren. Geen gedoe met kinderzitjes die te groot of te klein zijn. Je kan in sommige bakfietsen zelfs een Maxi-Cosi bevestigen. En wanneer je kinderen wat ouder zijn kan je ook met gemak een vriendje of vriendinnetje mee in de bakfiets nemen. Ideaal voor alle leeftijden. 

 

Veel ruimte

Ook als je boodschappen doet is een grote bakfiets heel fijn, je zet er met gemak meerder boodschappentassen in. Ideaal als je even boodschappen wil doen nadat je je kinderen hebt afgezet. Een bekend merk is de lovens bakfiets. Zij hebben verschillende modellen voor elektrische bakfietsen. Maar allemaal zullen ze ervoor zorgen dat je heerlijk op pad kan. Alle elektrische bakfietsen van lovens zijn sterk en robuust. Ze kunnen dus wel tegen een stootje. Ook zijn ze gemaakt van hoogwaardige onderdelen en zullen ze dus lang meegaan. Het grootste verschil tussen de verschillende modellen zit in de maat, de locatie van de motor en de accu. De maat is handig als je die kiest op basis van hoeveel kinderen je mee wil kunnen nemen, of hoeveel spullen je erin wil kunnen vervoeren. 

 

Een proefrit maken

Verder is de afstand die je er mee van plan bent te gaan rijden natuurlijk ook belangrijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat de accu wel het bereik heeft wat jij nodig hebt met de bakfiets. Je kan er bij sommige modellen van lovens ook voor kiezen om een accu upgrade te nemen. Dan koop je er een wat grotere accu bij. Hierdoor kan je dus ook meer kilometers afleggen. Wanneer je hiernaar hebt gekeken zullen er nog een paar modellen overblijven. Nu is het belangrijk om een proefrit te gaan maken. Je merkt toch pas echt of een fiets bij je past als je deze gaat testen. Dan merk je pas het verschil en wat bij jou past. Uiteindelijk zal je heel veel plezier beleven van een elektrische bakfiets.