De leukste kledingstijlen voor mannen: een uitgebreide guide

De leukste kledingstijlen voor mannen: een uitgebreide guide

30 June 2022 Off By Havy

Als man moet je er altijd netjes en verzorgd uitzien. Kleding is daarbij natuurlijk een belangrijke factor. Maar welke kledingstijl past nou eigenlijk het beste bij jou? In deze blog lees je alles over de leukste kledingstijlen voor mannen, zodat je aan het begin van de dag altijd perfect gekleed bent!

Wat voor postuur heb je?

De eerste stap in het uitzoeken van de perfecte kledingstijl is het bepalen van je lichaamsbouw. Ben je slank, atletisch, of heb je een krachtig postuur? Dit is belangrijk om te weten, want hiermee kun je bepalen welke kledingstijl het beste bij jou past.

  • Slank: Als je slank bent, kun je eigenlijk alle kledingstijlen dragen. Je hebt een smal lichaam, dus je kunt kleding dragen die nauw aansluit op je lichaam. Dit maakt je lichaam langer en slanker. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten kleuren en prints.
  • Atletisch: Als je atletisch bent, kun je ook alle kledingstijlen dragen. Je hebt een stevig lichaam, dus je kunt kleding dragen die nauw aansluit op je lichaam. Dit maakt je lichaam langer en slanker. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten kleuren en prints. Denk darnaast ook aan bijvoorbeeld een coltrui mannen
  • Krachtig postuur: Als je een krachtig postuur hebt, is het belangrijk om kleding te dragen die je lichaam niet verbergt. Kies bijvoorbeeld voor kleding die tailleriempjes heeft, of kleding die wat losser zit. Dit maakt je lichaam langer en slanker. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten kleuren en prints.

Kledingsstijl bij levensstijl

De volgende stap in het uitzoeken van de perfecte kledingstijl is het bepalen van je levensstijl. Ben je een drukbezet professional, een student, of hou je ervan om in je vrije tijd veel te sporten? Dit is belangrijk om te weten, want hiermee kun je bepalen welke kledingstijl het beste bij jou past.

  • Drukbezet professional: Als je een drukbezet professional bent, is het belangrijk dat je kleding draagt die er netjes en verzorgd uitziet. Kies bijvoorbeeld voor een mooie blazer, een nette broek en schone schoenen. Dit maakt je er professional uitzien.
  • Student: Als je student bent, kun je wat meer experimenteren met je kledingstijl. Je hoeft niet per se netjes en verzorgd voor de dag te komen. Kies bijvoorbeeld voor een spijkerbroek, een sweatshirt en sneakers. Dit maakt je er casual uitzien.
  • Fanatiek sporter: Als je veel sport, is het belangrijk dat je kleding draagt die je lichaam kan bewegen. Kies bijvoorbeeld voor een sportbroek, een sportshirt en sneakers. Dit maakt je er sportief uitzien.

Persoonlijke voorkeuren

Als laatste is het belangrijk om je persoonlijke voorkeuren mee te nemen in het uitzoeken van de perfecte kledingstijl. Ben je meer van de casual kledingstijl, of hou je ervan om netjes en verzorgd voor de dag te komen? Kies bijvoorbeeld voor een mooie blazer, een nette broek en schone schoenen. Dit maakt je er professional uitzien.