De vele functionaliteiten van een usb c adapter

De vele functionaliteiten van een usb c adapter

25 June 2022 Off By Havy

Tegenwoordig zijn onze telefoons, laptops en pc’s voorzien van usb c. Deze aansluiting vervangt de micro-usb en de usb a poorten. Dat komt omdat de kleine maat van de usb c veel praktischer is dan de dikke usb a poorten, waardoor laptops veel dunner geproduceerd kunnen worden. Verder kent usb c veel meer functionaliteiten vergeleken met micro-usb. Benieuwd wat je kunt met een usb c port en een bijbehorende adapter? Hieronder leggen we het voor je uit!

Wat zijn de voordelen van een usb c adapter?

Kort gezegd kun je met een adapter de usb c port omzetten tot een ander signaal. Dit is erg praktisch als al je poorten in gebruik zijn en je meer ruimte nodig hebt. De usb c is veel krachtiger dan de micro-usb, waardoor je veel meer op deze port kunt aansluiten. Zo ben je in staat om usb c-port om te zetten naar HDMI met de handige adapter. Audio en video kunnen zonder problemen worden verzonden en beeld kan zelfs in 4K worden getoond. Bovendien kan usb c veel sneller data verzenden dan de voorgangers. Usb c kan namelijk tot 10 gigabyte per seconden overdragen. 

De soorten usb c adapters

Als je een usb c adapter gaat aanschaffen is het handig om na te gaan wat je precies nodig hebt. Moet je bijvoorbeeld regelmatig presenteren? Dan is een usb c to HDMI of een usb c to VGA adapter niet te missen. Als je graag werkt met een tweede monitor is een usb c to DisplayPort de adapter die je zoekt. Je verbindt hiermee gemakkelijk je laptop of pc met een extra beeldscherm. Ook kun je een LAN-kabel aan je laptop verbinden met de usb c to ethernet. Als je laptop een netwerkpoort mist kun je dat probleem met deze adapter gemakkelijk oplossen. 

Een usb c adapter kopen voor zakelijke doeleinden is een goed idee, al is de adapter ook voor eigen gebruik erg handig. Zo bestaat er een adapter waarmee je de usb c-port kunt gebruiken als audio jack. Steeds meer telefoons en laptops worden geproduceerd zonder audio aansluiting, waardoor je geen muziek of audio meer kunt afspelen met een bedrade koptelefoon. Door deze usb c adapter aan te schaffen kun je gewoonweg muziek blijven luisteren met je oortjes en koptelefoon. De adapter kun je niet alleen aansluiten op je laptop, maar ook op je mobiel.