Direct een koelcontainer huren, hoe regel je dat? 

Direct een koelcontainer huren, hoe regel je dat? 

13 June 2022 Off By Havy

Als jouw bedrijf houdbare producten produceert voor de Nederlandse markt en deze producten zijn erg goed, dan is het mogelijk dat jij in de toekomst ook buitenlandse klanten krijgt. Dit heeft er mee te maken dat Nederlandse producten wereldwijd bekend staan als kwalitatieve producten en buitenlandse klanten altijd op de Nederlandse markt op zoek zijn naar nieuwe producenten. Als jij beperkt houdbare producten produceert en jij krijgt een bestelling van een buitenlandse klant, dan moet je daar natuurlijk een koelcontainer voor huren. Het is namelijk erg belangrijk dat de producten in dezelfde staat aankomen bij de klant want anders zijn ze rijp voor de prullenbak. Maar hoe kan je snel een koelcontainer huren? Daar vind je meer informatie over in dit artikel. 

 

Neem contact op met een verhuurbedrijf 

Wanneer jij direct een koelcontainer huren wilt, dan kan je het beste gelijk de telefoon er bij pakken en contact opnemen met een verhuurbedrijf. Als jij het telefoonnummer van een verhuurbedrijf niet weet of je kent geen verhuurbedrijf, dan kan je het beste via het internet op zoek gaan naar verhuurbedrijven. Het is dan belangrijk om bepaalde zoektermen zoals direct koelcontainer huren te gebruiken want jij wilt zo snel mogelijk een container huren. 

 

Neem contact op met een rederij

Een koelcontainer  verplaatst zichzelf natuurlijk niet naar het buitenland en daarom is het belangrijk om met een rederij contact op te nemen. Het liefst zelfs met meerdere rederijen aangezien de prijzen altijd verschillen per rederij. Een rederij is een bedrijf dat beschikt over een of meerdere vracht containerschepen en kunnen jouw gehuurde koelcontainer naar het buitenland transporteren. Vaak is het erg moeilijk om dit zo snel mogelijk geregeld te hebben en daarom maken de meeste bedrijven gebruik van zogenaamde tussenpartijen. Je levert de vracht dan bij een tussenpartij af en de tussenpartij zorgt ervoor dat de vracht de bestemming bereikt. 

 

Wat kost het huren van een koelcontainer?

Je wilt als bedrijf natuurlijk weten wat de kosten van het huren van een koelcontainer zijn, omdat je dit verrekent met de prijs voor de klant. Het is erg moeilijk om te bepalen wat de exacte kosten zijn, want naast het huren heb je ook nog kosten die je moet betalen aan de rederij. Al deze kosten schommelen enorm en daarom kan je voor een prijsindicatie het beste contact opnemen met verhuurbedrijven en rederijen.