Feestelijk aan tafel dit jaar

Feestelijk aan tafel dit jaar

30 November 2023 Off By Havy

Kerst is het seizoen van samenzijn, warmte en genieten van elkaars gezelschap. Wat is er mooier dan een feestelijk kerstdiner waar jong en oud samen kunnen komen? In deze blog delen we tips om een sfeervol kerstdiner te creëren voor de hele familie, waarin iedereen kan genieten van heerlijk eten en gezelligheid. Lees je mee?

Feestelijke tafelsetting

Begin met een feestelijke tafelsetting die de kerstsfeer weerspiegelt. Gebruik wit tafellinnen als basis en voeg kerstaccenten toe, zoals rode en groene servetten, kerstballen als tafeldecoratie en gouden kaarsenhouders. Overweeg ook naamkaartjes voor een persoonlijk tintje. Begin nu met de aanschaf van de decoratie. Je kan maar beter op tijd een wit tafelkleed kopen, voor je te laat bent en alles uitverkocht is.

Lekker zitten

Zorg voor een gezellige sfeer door verschillende zitmogelijkheden te creëren. Combineer stoelen met banken of voeg sierkussens toe voor extra comfort en decor. Hierdoor voelt iedereen zich op zijn gemak en kan er optimaal van het diner worden genoten.

Kindvriendelijke hoek

Voor de jongere familieleden is het leuk om een aparte kindvriendelijke hoek te creëren. Zet een tafel neer met kleurrijke tafelkleden en voorzie deze van knutselmateriaal, zodat de kinderen zich kunnen vermaken terwijl de volwassenen dineren.

Aangepaste menu-opties

Zorg voor een gevarieerd menu met opties die zowel jong als oud aanspreken. Denk aan klassieke kerstgerechten zoals kalkoen of ham, maar bied ook vegetarische en kindvriendelijke opties aan. Houd rekening met eventuele dieetbeperkingen van de gasten.

Interactieve activiteiten

Voeg interactieve activiteiten toe om de feestvreugde te verhogen. Denk aan een photobooth met kerstaccessoires, kerstbingo of een gezamenlijk knutselproject. Dit zorgt voor gezelligheid en herinneringen die iedereen koestert.

Sfeervolle verlichting

Creëer een warme en gezellige sfeer met sfeervolle verlichting. Gebruik kaarsen, kerstverlichting en eventueel een open haard om de ruimte te verlichten. Dim de lichten tijdens het diner voor een intieme sfeer, maar zorg dat men geen moeite hoeft te doen om goed te kunnen zien.

De achtergrondmuziek

Kies een playlist met kerstklassiekers en achtergrondmuziek die past bij de sfeer die je wilt creëren. Muziek draagt bij aan de gezelligheid en zorgt voor een feestelijke ambiance. Gaan jullie voor de klassieke pophits of gospelachtige liederen die de kerstsfeer overbrengen?

De kerstcadeaus

Maak het diner extra speciaal door kleine kerstcadeautjes te voorzien. Dit kan een leuke verrassing zijn voor jong en oud en voegt een extra vleugje kerstmagie toe aan de avond. Iedereen vindt het leuk om een cadeautje op z’n tijd uit te pakken.