Hoe kies je de juiste gordijnen?

Hoe kies je de juiste gordijnen?

26 July 2022 Off By Havy

Een huis inrichten is een vak apart en dit is dan ook waarom veel mensen een interieurstylist inhuren. Toch is dit niet altijd geschikt. Een interieurstylist is duur, je bent er veel tijd aan kwijt en hij of zij weet vaak toch nét niet helemaal wat jij leuk vindt. Jij weet als allerbeste waar je van houdt en waar je niet van houdt. Daarom kun je het maar beter zelf doen. Toch is ook dít een hele opgave. Je hebt veel waar je aan moet denken en je bent immers zelf geen interieurstylist(e). Waar moet je dan in hemelsnaam beginnen? Er is zoveel werk te verrichten en zoveel om rekening mee te houden. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken. Wij zijn er om je te helpen en dat doen we in dit geval met het uitkiezen van de juiste gordijnen. Lees vooral verder als jij je proces naar een mooi interieur een tikkeltje gemakkelijker wil maken. 

Functie

De eerste stap die je moet zetten om een mooi paar gordijnen te kiezen, hoewel de eerste stap die wij je aanraden te zetten, is te kijken naar de functie van de gordijnen. Wil je vooral vermijden dat mensen naar binnen kunnen kijken? Wil je verduisterende gordijnen? Wil je gemakkelijk te bedienen gordijnen zoals een duo rolgordijn? Je opties wat betreft functionaliteit zijn eindeloos, maar dit is wel een cruciale stap. De esthetiek? Die komt hierna wel! 

Prijs

Oké, we hebben tegen je gelogen; de esthetiek kwam hierna helemaal niet. We gaan het namelijk niet mooier maken dan het is. Als we even realistisch blijven is de prijs voor ons Nederlanders toch wel heel erg belangrijk. De prijs is in veel gevallen een doorslaggevende factor. Is je budget vrij groot en speelt de prijs niet zo’n rol? Dan kun je deze stap overslaan. Zo niet, is het handig om een budget vast te stellen en je hieraan te houden. Zo kun je namelijk best goedkope duo rolgordijnen in huis krijgen. 

Esthetiek

Dan is het nu toch echt aangekomen op de lang verwachte en tevens laatste stap; de esthetiek. Als je het ons vraagt is dit dan ook meteen de makkelijkste stap. Het is simpelweg een kwestie van de juiste kleur gordijnen zoeken. Kies iets wat aansluit op je interieur, het hoeft niet per se dezelfde kleur te zijn. Heb je veel wit in huis? Beige of grijze gordijnen zijn dan een uitstekende optie.