Je bedrijf promoten doe je via deze manier

Je bedrijf promoten doe je via deze manier

28 October 2022 Off By Havy

Je hebt een product uitgebracht op de markt en deze wil je graag presenteren aan de buitenwereld. Maar hoe lanceer je je product op de juiste manier? Met een goede planning, de juiste partners en invloedrijke mensen speel je je product in de kijker bij je doelgroep. Zorg dus eerst voor een goede planning. Welke stappen moet je zetten om de deadline te halen? Zet alle belangrijkste data op een rij en bepaal daarna wanneer je je product wil lanceren. Vervolgens kan je de pers benaderen. Je kan de pers laten speculeren over jouw innovatie. Gebruik promotiemateriaal, zoals visitekaartjes of folders met informatie over jouw bedrijf of product. Tot slot ga je op zoek naar influencers. Zij hebben een groot bereik en zullen jouw product gaan promoten in ruil voor geld, samples of kortingscodes.

Blijven communiceren

Wat ontzettend belangrijk is bij het lanceren van je product is dat je na het versturen van een persbericht, niet stopt met communiceren. Publiceer op je website of in de nieuwsbrief ook regelmatig nieuwe opties, verbetering, details of verkooppunten. Door de verhalen van jouw bedrijf te delen met de klant, weet jouw doelgroep meer wat de innovatie kan betekenen voor hen. Verras je doelgroep zo nu en dan met een grappige video, infographic of reclamestunt. Dit trekt de aandacht en zo blijft jouw product in de kijker van de doelgroep. Met een visitekaartje straal je professionaliteit uit en heb je gelijk je contactgegevens gedeeld. Je kan visitekaartjes drukken met een huisstijl die helemaal bij jou past. Ook kan je folders bedrukken die jouw huisstijl bevatten. Folder zet je in als reclame. Het wordt vaak gelezen en zijn een slimme manier van marketing. Post die op de deurmat valt, is nog altijd de belangrijkste bron van informatie voor consumenten.

Klantenservice tot de max

Wanneer klanten bij je terecht willen voor eventuele vragen, zorg er dan voor dat je klaar staat voor de klant. Je moet bereikbaar zijn wanneer zij vragen of klachten hebben. Meestal kan je dit uit handen geven, maar het is altijd goed om als ondernemer zelf op de hoogte te zijn van alle mogelijke vragen of opmerkingen. Een klant is vaak het meest eerlijk online, dus je wil een goede contactpagina, waar klanten terecht kunnen voor vragen. Wat ook altijd helpt is een chatfunctie. Met een goede klantenservice kan je de relatie met je consumenten optimaliseren. Tevreden klanten kopen niet alleen maar meer, ze bevelen het ook anderen aan.