Maak van je huis iets persoonlijks met een fotomuur

Maak van je huis iets persoonlijks met een fotomuur

29 October 2022 Off By Havy

Ben jij best tevreden met het interieur van je huis, maar mis jij hier en daar nog wat persoonlijke touches? Of heb je nog een grote lege muur in je huis waarvan jij even niet weet wat je ermee moet om hem op te fleuren? Misschien spreekt het idee van een fotomuur je wel aan! Een fotomuur wordt ook wel gallery wall genoemd. Je kunt je fotomuur vullen met eigen foto’s, posters of eventueel schilderijen. Zo krijg jij een mooie en bovendien zeer persoonlijke eyecatcher voor in jouw huis.

Hoe begin je met het maken van je fotomuur?

Allereerst zoek jij de juiste plek uit in je huis waar je de fotomuur zou willen maken. Dit kan een hele grote muur zijn, maar je kunt ook een kleinere fotomuur maken. Allebei zeer leuke opties. Je zou bijvoorbeeld een kleinere fotomuur kunnen maken in je wc of op de muur langs je trap. Een grotere fotomuur is weer een leuk idee voor in je woon- of slaapkamer. Daarna ga je op zoek naar een thema dat je aanspreekt. Het is namelijk het mooist als je fotomuur een mooie eenheid vormt. Zo kun je met drukke prints, foto’s of schilderijen toch een soort van rust uitstralen. Ook zou je bijvoorbeeld 2 thema’s met elkaar kunnen combineren.

Vervolgens ga je na hoeveel ruimte je hebt op je muur. Bepaal daarna het formaat van de lijsten. Wanneer jij een beginner bent met het maken van een fotomuur, is het aan te raden om wat grotere lijsten te gebruiken. Kleinere lijsten samen kunnen namelijk sneller onrustig ogen. Wanneer je het lastig vindt om een voorstelling van lijsten op de muur te maken, kun je het formaat van de lijsten uitknippen uit kranten en met tape op de muur bevestigen. Zo kun je ook alvast de compositie bepalen die jij mooi vindt. Vervolgens kies je je lijsten uit. Wil jij de lijsten allemaal in dezelfde kleur? Of maak jij graag gebruik van verschillende lijsten? Aan jou de keuze! Kies voor kleuren en materialen die veel terugkomen in je woning. Dit zorgt ervoor dat je gallery wall en verlenging wordt van je interieur.

Tijd om je lijsten te vullen!

Wanneer je lijsten binnen zijn, komt het leukste gedeelte! De lijsten vullen met posters, schilderijen, eigen foto’s en nog veel meer! Wanneer je zelf je foto’s gaat printen, kun je dit het beste doen op fotopapier. Hierdoor krijgen je foto’s een mooi glanzend effect. Gebruik goede inkt zoals een brother cartridge. Je inkt kan ook prima van een goedkoper huismerk zijn. Je cartridges kopen doe je gemakkelijk online. Veel succes met je fotomuur!