Mama’s duurzame tips: groene klussen & muizen te lijf gaan!

Mama’s duurzame tips: groene klussen & muizen te lijf gaan!

27 May 2023 Off By Havy

Wil je als mama bijdragen aan een betere wereld en een groenere thuis creëren voor je gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres! We delen in dit artikel handige tips voor het kiezen van duurzame producten, groene klussen en hoe je muizen op een diervriendelijke manier kunt bestrijden. Laten we beginnen!

1. Duurzame producten voor een groenere thuis

Het kiezen van duurzame producten is een belangrijke stap in het creëren van een milieuvriendelijk huis. Er zijn talloze manieren om dit te doen, van het gebruik van energiebesparende apparaten tot het kopen van biologisch voedsel.

Maar waar moet je beginnen? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

a. Tips voor het kiezen van eco-vriendelijke producten

Denk bij het kiezen van producten na over hun impact op het milieu. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare in plaats van wegwerpproducten, en ga voor biologisch afbreekbare materialen waar mogelijk. Let ook op keurmerken, zoals het Ecolabel of Fairtrade, die aangeven dat een product verantwoord is geproduceerd.

Daarnaast is het slim om te investeren in producten met een lange levensduur, zodat je niet steeds nieuwe spullen hoeft te kopen. En vergeet niet: soms is het beter om helemaal niets te kopen en te kiezen voor een minimalistische levensstijl!

2. Groene klussen: milieuvriendelijk klussen in en rond het huis

Als je denkt aan klussen in en rond het huis, denk je misschien niet meteen aan het milieu. Toch zijn er veel manieren om je klussen groener te maken! Een Groene Klussenier kan je hierbij helpen. Zij weten als geen ander hoe je duurzaam kunt klussen en kunnen je voorzien van de beste tips.

Wil je zelf aan de slag? Hier is een stap-voor-stap handleiding voor enkele groene doe-het-zelf projecten:

a. Stap-voor-stap handleiding voor groene doe-het-zelf projecten

Een goed begin is het halve werk. Start met het kiezen van milieuvriendelijke bouwmaterialen, zoals FSC-gecertificeerd hout en gerecyclede materialen. Vermijd chemische producten en kies voor natuurlijke verven en lijmen.

Wees creatief met je projecten! Gebruik bijvoorbeeld oude meubels om iets nieuws te maken, of maak van afvalmaterialen leuke decoraties. En als je toch nieuwe spullen nodig hebt, probeer dan eerst bij de kringloopwinkel te kijken.

3. Muizen bestrijden op een diervriendelijke manier

Muizen in huis? Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Maar hoe doe je dat op een diervriendelijke manier? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen, zoals MamaGooit muizenbestrijding. Hiermee kun je de muizen op een verantwoorde manier aanpakken, zonder het milieu te belasten.

Lees verder voor enkele diervriendelijke alternatieven:

a. Alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen

Er zijn verschillende manieren om muizen op een diervriendelijke manier te bestrijden. Zo kun je kiezen voor een muizenval met een vangkooi, waarmee je de muis levend vangt en vervolgens buiten weer vrijlaat. Ook kun je natuurlijke middelen gebruiken, zoals geurige planten of etherische oliën, om muizen op afstand te houden.

En vergeet niet: voorkomen is beter dan genezen! Zorg ervoor dat je huis goed schoon is en sluit voedselbronnen goed af, zodat muizen minder snel je huis binnenkomen.