Padellen: alles wat je moet weten

Padellen: alles wat je moet weten

28 September 2022 Off By Havy

Padellen is de laatste jaren enorm in opkomst. Iedereen wil wel eens een balletje slaan op de padelbaan. Maar wat is padel nu precies? En waar moet je allemaal rekening mee houden als je een padelbaan gaat uitzoeken? In dit blogartikel lees je alles wat je nodig hebt om te kunnen gaan padellen!

Wat is padel?

Padellen is een racquetballsport die gespeeld wordt met twee spelers (singles) of vier spelers (dubbles). Het speelveld is kleiner dan bij tennis, en de rackets zijn ook kleiner. Padel is ontstaan in Mexico in 1969, maar het spel is pas echt populair geworden in Spanje. Inmiddels wordt het overal ter wereld gespeeld!

Wat voor padelbanen zijn er?

Er zijn twee soorten padelbanen: hardcourts en sand courts. Hardcourts zijn gemaakt van beton of asfalt, en zijn dus harder dan de sand courts. Deze laatste zijn bedekt met grond en zand, waardoor ze wat makkelijker zijn voor je spieren en gewrichten. Als je indoor padel gaat doen heb je meestal hardcourts padelbanen.

Waarom is padellen zo populair aan het worden?

Er zijn allerlei redenen te noemen! Padel is een leuke, sociale sport waarbij je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoet. Ook is het een goede workout: je maakt flink wat km’s als je een balletje aan het slaan bent! Bovendien is padel ook nog eens goed voor je conditie en coördinatie.

Waar moet je op letten als je een padelbaan uitzoekt?

Als je gaat padellen, is het belangrijk dat je een baan uitzoekt die bij je past. Ga bijvoorbeeld na of de baan wel schoon is, en of er genoeg parkeergelegenheid is. Ook moet je kijken naar de openingstijden: wil je ‘s morgens vroeg spelen, of juist ‘s avonds laat? Als je alles in acht neemt, ben je verzekerd van een leuke tijd op de padelbaan!

Hoeveel kost padellen?

Padellen is een betaalde sport, maar de kosten hiervoor verschillen per baan. Zo zijn er banen die je per uur huurt, en banen waar je lid van moet worden. De prijzen hiervoor liggen tussen de €15 en €25 per uur. Als je lid wordt van een padelbaan, betaal je meestal rond de €50 per maand. Dit is een vast bedrag, waarmee je onbeperkt kunt gaan padellen.

Padellen is dus een leuke, gezonde en sociale sport waar je makkelijk nieuwe mensen mee kunt ontmoeten. Als je er eentje uitzoekt, is het belangrijk dat je naar de openingstijden, schoonmaak en parkeergelegenheid kijkt. Zo weet je zeker dat je gaat padellen op een baan die bij je past! Veel plezier!