Vakantie met auto en caravan: hoe je je voorbereidt op de vakantie

Vakantie met auto en caravan: hoe je je voorbereidt op de vakantie

28 September 2022 Off By Havy

We gaan binnenkort op vakantie en natuurlijk willen we dat alles soepel verloopt. Het is dan ook fijn om van tevoren alles goed te overdenken en voor te bereiden. Wanneer je gaat reizen met de auto en caravan is er namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je daarom stap voor stap hoe je je kunt voorbereiden op een vakantie met auto en caravan.

1. Zorg ervoor dat je caravan in orde is

De eerste stap is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je caravan in orde is. Zorg dat alle banden goed opgepompt zijn en dat er geen lekke banden zijn. Controleer ook of er geen bes zijn aan de caravan. Als er wel beschadigingen zijn, probeer deze dan zo snel mogelijk te laten maken.

2. Plan je route

Bedenk van tevoren welke route je wilt gaan rijden. Houd hierbij rekening met de tolwegen en parkeerkosten. Probeer ook zo veel mogelijk rustige wegen te nemen, zodat je niet in de drukke files terechtkomt.

3. Zorg dat je alle benodigde documenten bij je hebt

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt, zoals je rijbewijs, paspoort, caravanpapieren en verzekering. Het is ook handig om een paar kopieën van deze documenten mee te nemen, zodat je ze kunt laten zien als ze kwijtraken. Daarnaast is het slim om een witte kentekenplaat extra bij je te hebben. Deze kan je gemakkelijk online bestellen.

4. Pak je bagage in

Pak je bagage in en zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt, zoals kleding, toiletartikelen en eten, meegaat. Probeer je bagage zo lichtgewicht mogelijk te maken, zodat je niet teveel hoeft te tillen.

5. Auto naar de garage

Het is slim om auto voor een laatste keer te controleren als je op vakantie gaat. Dit kan je het beste laten doen bij de garage. 

6. Sluit je caravan goed af

Als je caravan is ingepakt, sluit deze dan goed af met een slot. Op die manier weet je zeker dat je spullen veilig zijn als je even weg moet.

7. Controleer of alles werkt

Als je caravan is ingepakt en afgesloten, is het tijd om te controleren of alles nog werkt. Zorg ervoor dat de verlichting, verwarming en vering in orde zijn. er iets niet werkt, probeer het dan zo snel mogelijk te laten maken.

8. Vertrek op tijd

Vertrek op tijd, zodat je niet in de drukke spits terechtkomt. Houd er ook rekening mee dat je misschien een paar keer moet stoppen om bij te tanken of om even uit te rusten.

Als je deze stappen volgt, ben je goed voorbereid op een vakantie met auto en caravan. Veel plezier op vakantie!