Waarom is het toepassen van performance management belangrijk?

Waarom is het toepassen van performance management belangrijk?

22 September 2022 Off By Havy

Als je een eigen bedrijf hebt of leiding geeft aan een bedrijf, dan is het belangrijk dat je werknemers productief zijn en uitstekende prestaties weten neer te zetten. Dit is zeker niet vanzelfsprekend. Het kan namelijk voorkomen dat een werknemer ondermaats presteert of niet op de juiste plek binnen de organisatie zit. Door performance management toe te passen, leer je snel schakelen en kun je ervoor zorgen dat de productiviteit en presentaties van deze werknemer verbeterd worden en op niveau blijven. Performance management brengt vele voordelen met zich mee. Welke voordelen dat precies zijn, vind je uiteraard in dit artikel.

 

Je krijgt inzicht 

Veel bedrijven en organisaties passen performance management niet toe en dat is zeer jammer. Deze bedrijven en organisaties hebben geen zicht op de prestaties van werknemers en kunnen daardoor niet schakelen. Hierdoor is de kans groot dat de basis niet goed genoeg is en het bedrijf of de organisatie over het algemeen niet goed kan presteren. Door performance management toe te passen, krijg je als eigenaar of leidinggevende, maar ook als HR-afdeling een beter beeld over de werknemers. Performance management wordt vrijwel altijd uitgevoerd met behulp van verschillende software systemen. 

 

Doelen worden makkelijker behaald 

Voor vrijwel elke onderneming is het belangrijk om bepaalde doelen te stellen en deze te behalen. Zo zorg je ervoor dat een onderneming stap voor stap blijft groeien, maar dit kan natuurlijk niet zomaar. Door performance management toe te passen, kun je ervoor zorgen dat deze realistische doelen vrijwel altijd behaald worden. Zie je bijvoorbeeld dat een werknemer niet goed bijdraagt aan de doelen? Dan kun je de werknemer een andere opdracht geven en een andere werknemer het werk over laten nemen. 

 

Weet wat werknemers van je bedrijf vinden 

Eén van de belangrijkste onderdelen van performance management, is het regelmatig uitvoeren van verschillende medewerker tevredenheidsonderzoeken. Dit wordt ook wel MTO genoemd. Werknemers zijn de drijvende kracht achter iedere onderneming en moeten zich ook thuis voelen binnen een onderneming om er een succes van te maken. Door regelmatig een MTO uit voeren, kun je erachter komen of je bedrijf voldoet aan de verwachtingen van een werknemer. Er wordt onder andere gekeken naar of de werknemer zich thuis voelt, maar ook of de medewerker enkele tips heeft om de bedrijfsvoering of de bedrijfscultuur te verbeteren. Door je werknemers op deze manier mee te laten denken over de gang van zaken binnen het bedrijf, zal de algehele tevredenheid over jou als werkgever toenemen waardoor de prestaties ook beter worden.