Waarom moet je een auto delen; groene voordelen

Waarom moet je een auto delen; groene voordelen

25 August 2022 Off By Havy

Als je op zoek bent naar een groen vervoermiddel, dan is een auto vaak niet het eerste waar je aan zult denken. Je gedachten zullen vaak eerder uitgaan naar een fiets, de benenwagen, een step of een scooter. Een auto is namelijk vervuilend volgens heel veel mensen. Ja, over het algemeen klopt dat. Maar wat als we je vertellen dat er met auto’s, net als met ieder ander onderwerp, een andere kant van het verhaal is? Dat er uitzonderingen zijn? Misschien zul je dan raar opkijken, maar hopelijk zul je ook nieuwsgierig zijn. Die nieuwsgierigheid is al een goed begin. We hopen dat we enigszins je interesse hebben opgewekt over dit onderwerp en dat je er belangstelling voor hebt. Kom, dan gaan we je snel meer vertellen over de oplossing; een auto huren Rotterdam Zuid

Waarom is een auto delen groen?

Allereerst moet je even weten wat we bedoelen met het delen van een auto. Een auto delen, daar bedoelen we niet het carpoolen mee We hebben het over een auto delen in de zin dat je een auto kunt huren en dat dit via een app gaat. De auto is in bezit van een bedrijf en jij kunt kiezen voor particulier auto huren. Je stoot dan over het algemeen minder Co2 uit dan wanneer je zelf een auto bezit. Waarom? Dat vertellen we je graag in diepte hieronder. Het is helemaal niet zo heel ingewikkeld.

Productie

Als je een auto koopt, moet die auto worden geproduceerd. Dat is niet heel lastig te begrijpen, toch? Mooi! De auto bestaat uit vele onderdelen en die onderdelen moeten ook weer allemaal geproduceerd worden. Voor die productie van de onderdelen en de gehele auto uiteindelijk, is er veel stroom en brandstof nodig. Dit stoot enorm veel uit. Als je een auto gaat delen door hem te huren, dan hoeven minder mensen een auto te kopen. Als minder mensen een auto hoeven te kopen, zal dit ook minder uitstoten. 

Vervoer

Vervoer? Van jezelf? Nee, niet van jezelf. Het gaat hier om het vervoer van de auto’s zelf en de onderdelen daarvan. Een auto wordt geproduceerd en de onderdelen hiervan moeten allemaal worden samengebracht door ze onder andere te vervoeren. Al met al wordt hier uiteindelijk enorm veel brandstof voor gebruikt en derhalve ook uitgestoten. Omdat je een auto deelt, hoeven er minder onderdelen en auto’s vervoerd te worden en stoot je dus minder uit.