Warmteverlies voorkomen

Warmteverlies voorkomen

31 October 2022 Off By Havy

De wintermaanden komen er weer aan en dat betekent dat het iets kouder gaat worden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je thuis warmteverlies voorkomt? Er zijn verschillende manieren waarop je je huis warm kunt houden. Deze blog geeft je een aantal tips. Naast dat je met de tips warmteverlies voorkomt, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Als je efficiënt om weet te gaan met warmte, heb je immers minder energie nodig. Voordelig voor het milieu en voor je energierekening aan het einde van de maand. 

Woning isoleren

Ben je op zoek naar een manier om warmteverlies te voorkomen thuis? In dat geval is het goed om na te gaan of je woning wel voldoende geïsoleerd is. Een goede isolatie kan een groot deel van het warmteverlies tegengaan. Wist je dat het isoleren van muren en het dak al kan leiden tot 50% minder warmteverlies? Ook is het aan te raden om te kijken naar de ramen. Zo zorgt dubbel glas voor veel meer warmtebehoud. Naast de ramen, muren en daken kun je nog veel meer isoleren thuis. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, boiler, gevel en deuren. 

Radiatorfolie 

Weet jij wat een radiator is? Het is een warmtewisselaar die in een pand warmte naar bepaalde ruimtes uitstraalt. Helaas gaat deze warmte ook naar de muren waardoor de ruimtes hun warmte weer verliezen en mensen meer gaan stoken. Dit zorgt voor meer energieverbruik wat natuurlijk zonde is; slechter voor het milieu en niet bepaald ideaal voor je maandelijkse energierekening. De oplossing is radiatorfolie van TONZON. Dit bedrijf heeft een eigen type radiatorfolie uitgevonden die ervoor zorgt dat warmte niet meer zo snel verdwijnt. Het enige wat je hoeft te doen, is de folie op de radiator te plakken. 

Extra tips

Er zijn nog een aantal kleine tips die helpen bij het warm houden van je huis. Een voor de hand liggende tip is om alle ramen en deuren te sluiten. Vaak houden mensen een aantal ramen en deuren open om een bepaalde ruimte te luchten. Alleen wist je dat een woning binnen 15 minuten al verlucht is? Zorg er daarom voor dat je niet onnodig dingen openlaat thuis. Een andere tip is om je rolluiken en gordijnen te sluiten. Hierdoor kan een ruimte de warmte beter vasthouden. Je kunt wel zeggen dat rolluiken en gordijnen op die manier dus een isolerend effect hebben. Verder is het goed om alle leidingen waar warm water doorloopt te isoleren.