Zo ga je goed voorbereid de weg op

Zo ga je goed voorbereid de weg op

17 October 2022 Off By Havy

Op vakantie met je motor, klinkt als een goed idee! Er komt toch iets meer bij kijken dan simpelweg op je motor stappen en ervandoor gaan. Dat kan natuurlijk ook, maar een goede voorbereiding geeft toch minder stress tijdens het rijden. Vragen die je jezelf kan stellen zijn: is mijn motor goed verzekerd, hoe pak ik mijn spullen in en waar ga je heen?

Motorrijden in het buitenland is gewoon genieten, maar nog leuker als alles goed gaat en goed geregeld is.

Motorverzekering

Een motorverzekering is ontzettend belangrijk voordat je er überhaupt mee de weg op gaat. Wellicht heb je de motor nieuw en moet hij nog een verzekering krijgen. Je kan kiezen uit verschillende motor verzekeringen. Zo heb je bijvoorbeeld een zakelijke motorverzekering, waardoor je je personeel met een gerust hart de weg op kan sturen. Wanneer je je motor hebt verzekerd, ben je in ieder geval gedekt voor de veroorzaakte schade, en afhankelijke van de verzekering, ook voor de schade die jij zelf oploopt. Wanneer je een bedrijfsuitje met het persoonlijk hebt georganiseerd en iedereen komt op de motor, is het fijn om zo’n zakelijke verzekering te hebben afgesloten. Je kan daarnaast de premie voor het zakelijk verzekeren van jouw motorfiets gewoon bij de vergelijkingsmodule berekenen.

Wil jij het liefst de motoren zo goedkoop mogelijk verzekeren? Dan is een WA verzekering het beste voor jou. Je bent hiermee wel het minst gedekt. Voor een uitbreiding kies je een WA+ verzekering. Dan ben je gelijk verzekerd tegen schade door storm, brand en diefstal. Wanneer het voertuig gloed nieuw is, wordt er aangeraden om een Allrisk verzekering af te sluiten. Door een zakelijke motor Allrisk te verzekeren, loop je geen risico, want ook bij schade door eigen toedoen en vandalisme, ben je gedekt.

Paklijst voor op vakantie

Zodra de motor(en) goed verzekerd zijn, is het belangrijk om keuze te maken in wat je wel en niet meeneemt op roadtrip. Wanneer je een langere tijd weg gaat, heb je automatisch ook meer bagage mee. Zorg dat je jouw bagage goed over je motor verdeelt. Niet alles in je koffer of op de bagagedragers. Ook is het handig om altijd gereedschap mee op zak te hebben, voor kleine reparaties. Neem bijvoorbeeld kettingspray mee. Na elke 500 kilometer wordt namelijk aangeraden om je ketting in te smeren. Neem daarnaast ook een liter olie mee. Over lange afstanden en in de bergen is het goed mogelijk dat jouw motor(en) wat olie verbruiken. Alleen met de juiste voorbereiding ga je met een fijn gevoel op vakantie.