Zwarte jaloezieën of vitrage op maat

Zwarte jaloezieën of vitrage op maat

23 June 2022 Off By Havy

Als je erover na zit te denken om zwarte jaloezieen aan te schaffen, dan is dit een goede keuze. Zwarte jaloezieën passen namelijk vrijwel in elke ruimte en daarbij zorgen ze voor de nodige sfeer. Ook zijn zwarte jaloezieën erg praktisch. Wellicht denk je dat zwart een heftige kleur is, maar vaak zorgt zwart er juist voor dat andere kleuren in de ruimte veel beter uitkomen. Hierdoor is het mogelijk om van alles te combineren met zwarte jaloezieën. Overigens zijn er ook verschillende zwarte jaloezieën, namelijk aluminium jaloezieën en houten jaloezieën. Wat is het verschil?

Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën

Houten jaloezieën worden vaker geplaatst in de woonkamer, omdat deze er wat moderner uitzien. Ze zijn namelijk gemaakt van echt hout, en dat is natuurlijk te zien. Het zorgt gelijk voor een huiselijke sfeer als je deze in de woonkamer ophangt. Aluminium jaloezieën zijn juist praktischer in andere ruimtes, zoals in de keuken of in de badkamer. Dit komt omdat aluminium vochtbestendig is en deze ruimtes hebben natuurlijk te maken met een hoge luchtvochtigheid. Beide soorten jaloezieën zien er mooi uit en zorgen ook voor de nodige privacy. Je kan namelijk zelf bepalen hoeveel licht je in de ruimte wil laten vallen. En ben je op zoek naar vitrage op maat?

Vitrage op maat bestellen

Wil je geen jaloezieën aanschaffen, maar liever vitrage op maat? Dan heb je vaak een ruim aanbod aan verschillende vitrages. Vitrage op maat wordt vaak gebruikt in de slaapkamer, omdat het lichtdoorlatend is maar toch voor de nodige privacy zorgt. Het wordt dan wel gecombineerd met bijvoorbeeld een gordijn, want ’s avonds en ’s nachts heeft vitrage op maat niet echt een werking. Als je het combineert met een dik gordijn, is dit het beste, zeker voor in de slaapkamer. Sommige mensen hebben vitrage op maat ook in de woonkamer, wat ze overigens ook combineren met gordijnen. Welke soorten vitrage op maat zijn er allemaal?

Soorten vitrage op maat

Vitrage op maat is vaak verkrijgbaar in verschillende materialen, bijvoorbeeld katoen of polyester. Daarbij is het ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals geel, grijs, beige of bruin. Het ligt er maar net aan welke kleur mooi in de ruimte past waar de vitrage op maat komt te hangen. Wil je graag geadviseerd worden over welke vitrage op maat het beste past in een bepaalde ruimte in je woning? Neem dan nu contact op met een bedrijf dat deze producten verkoopt, zodat je de beste vitrage aanschaft! Of ga je toch voor mooie zwarte jaloezieën?